De livedag met Lisa, was een dag die ik mijn leven nooit zal vergeten. Ik ben al mijn leven lang spreker zeg maar, vanaf mijn 15e spreek ik. Geef mij een thema, en ik spreek voor groepen. Het maakt zelfs niet uit of het nu voor 10 of 1000 mensen is. Maar er was een grote uitdaging die bleef maar opspelen: Is mijn eigen verhaal, wel interessant genoeg? Hoe kan ik het vertellen zonder te verzanden in een onbegrijpelijk of overweldigend verhaal voor het publiek?

Tijdens het eerste gesprek werd op een creatieve en zeer passende manier al vormgegeven aan mijn lezing. Ik zag er enorm naar uit om op de livedag met Lisa te werken, eindelijk mijn eigen verhaal de wereld inbrengen. Ook echt de wereld in, want ik ben tot in Kenia gevraagd om te komen spreken. Maar de dag zelf, was een reis in alle opzichten. Ik verdwaalde in Amsterdam, doolde anderhalf uur op mijn nieuwe schoenen rond, en dan mag je weten dat mijn auto slechts zes minuten lopen van de locatie stond.

Eindelijk kon het echte werk beginnen. Ik had er enorm veel zin in. Lisa en haar expertise waren van zeer toegevoegde waarde, en mijn lezing kreeg een vorm waar ik enorm happy mee was. Met live-coaching, en met muziek. Wow. Ik was enorm in mijn element en toen….. stil … stil … ik viel stil. Er kwam geen zinnig woord meer uit me toen ik bij de kern van mijn eigen verhaal kwam. Ik werd enorm aangemoedigd door te gaan. Alleen het bleef stil. Dit is zo’n moment dat ik wel door de grond kon zakken. Ik de doorgewinterde spreker die in een stuck-state terecht kwam. Tegelijk voelde en wist ik. Dit vraagt om een liefdevolle aanpak van mezelf. Ik had kunnen doen wat ik heel goed kan, pushen en er een verhaal van maken. Alleen dat zou dan op wilskracht zijn geweest, en voelde niet respectvol naar mezelf en mijn verhaal. Ik ging met vragen naar huis, en met een lezing die nog niet af was: Wat was dan mijn ware boodschap? Wat wil ik met mijn lezing meegeven? Waar gaat het me echt om? Waar ik normaliter dat IETS wat er zit uit mensen haal, moest ik het nu voor mezelf doen.

Ik kwam gelukkig in de weken erna tot een mooie ontdekking en inzichten> Energetisch leiderschap… iets wat ik altijd al deed, maar nooit echt woorden aan kon geven. Energie is in alles leidend 🙂 En wat gaat er in jouw leven gebeuren en verbeteren als jij leiderschap gaat nemen? Stel het je eens even voor. Je hebt een verlangen, en een visie over hoe je gelooft dat je leven is en kan zijn. Maar je realiteit laat nu iets heel anders zien. Dat moment. Dat punt. Dat je denkt en diep vanbinnen weet! Ik wil meer. Ik zie meer. Ik weet dat er meer is. … Dat er ook meer in mij zit dan er nu uitkomt. Dat er meer uit mijn leven, de liefde en de business te halen is. Daar heb je de keuze. Ik vind niets zo fascinerend dan mensen en energie. Hoe het samen- werkt. Waarom mensen doen wat ze doen en blijven doen. Dankzij de kundigheid en liefdevolle steun van Lisa kon ik 3 maanden later een gave lezing geven. We hadden de vorm met alle nieuwe inzichten een andere vorm gegeven EN er een gouden verhaal van gemaakt.

Er was eens … een fotoboek van een meisje. Zo begon ik met een self-talk gesprek tussen mijn fotoboek, de talk in mijn hoofd en mezelf. Over het goud dat in ieder van ons zit. Ik geloof er 100% in dat je in essentie bent zoals bedoeld, alleen dat je jezelf opnieuw mag uitvinden. Door anders naar jezelf en opgebouwde patronen en zelfbeeld te kijken. Dat je een geboren leider bent, die alles in zich heeft om het leven van je dromen waar te maken. En niemand vertellen hoor, dat ik na 35 jaar spreken de bibbers had 🙂 De ultieme uitdaging aangaan om next level leiderschap te nemen. Weet je, ik heb echt wel getwijfeld of ik *Maak met mij jouw lezing* als ervaren spreker moest doen. Maar ik wist het, voelde het. Dus na het eerste gesprek met Lisa was ik echt enthousiast. Stukje theater, performance en meer eigenheid erin brengen had ik echt zin in.

Het was een reis en een feestje.… en ik had het voor geen goud willen missen. Als je ergens voelt dat je het podium wilt pakken, of het grotere podium, doen! De wereld wacht op je hoor. Geloof in jouw waarde en die van je lezing. Laat ze niet langer wachten, ga met Lisa aan de slag en maak je lezing. Pak dat podium. Wat erin zit, moet eruit 🙂

Reggy Nelissen Leiderschap- en business coach: die wereldwijd mensen inspireert en empowert om * met hart en ziel eruit te halen wat erin zit *. En serieus: dat is altijd MEER!!