Omdat mijn eigen burn out zo heftig is geweest en het volksziekte nr 1 is, besloot ik dat ik anderen wilde helpen om een burn out te voorkomen of er zo goed mogelijk uit te komen.
Ik wist al een tijdje dat ik ooit mijn verhaal zou delen met een grote groep mensen, maar het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat ik concreet wist in welke vorm dat zou gebeuren.

Toen las ik over Lisa’s “Maak met mij jouw lezing” via social media. Een lezing geven over burn out – dat wilde ik!
Haar missie om vrouwen in hun kracht te laten staan en haar originele aanpak om een lezing in elkaar te zetten (zonder Powerpoint!), sprak mij meteen aan.

Kort daarna, sprak ik Lisa telefonisch over de inhoud van de lezing en meteen voelde ik dat ik met haar verder wilde. In ons intakegesprek bracht Lisa leuke en verrassende elementen aan. Door haar energie en “finetuning” kon ik al een beetje proeven hoe het eindscript eruit zou komen te zien – een geweldige stimulans voor de vervolgstap – de livedag!

Deze schoof, door zeer onvoorziene omstandigheden, een maand op.
Kan gebeuren, dacht ik, go with the flow. Lisa heeft mij heel fijn geholpen door alvast mijn vragen te beantwoorden en ook veel lof aan haar partner Karel, die veel betekend heeft qua marketing begeleiding.
Haar fijne aanwijzingen over houding, stemvolume en gelaatsuitdrukking, waren de kers op de taart en gaven mij een geweldig gevoel om mijn boodschap over te brengen.

Kort daarna was ik uitgenodigd voor haar vrouwenbijeenkomst in Amsterdam, waar een aantal oud deelnemers een stukje van hun lezing presenteerden. De onderwerpen – en vrouwen – waren geheel verschillend, maar in elke lezing kwam de essentie haarscherp naar voren en door elke “performance” werd ik geraakt. Dit vind ik echt Lisa’s grote kracht. Het is niet “the what” maar “the why” die ze inzet om elke vrouw te doen stralen op het podium.

Inmiddels geef ik zelf lezingen en ik vind het fantastisch om op het podium te staan en mensen de ruimte te geven om dieper op de materie in te gaan. Want er bestaan nog zoveel vraagtekens over burn out en langdurige uitval. Keer op keer geniet ik ervan mensen te inspireren en hen de tools aan te reiken naar hun maximale energieniveau en levenskwaliteit!

Ik kan Lisa iedereen aanbevelen. Ik heb haar gevoel voor “finetuning”, haar enthousiasme, warmte, betrokkenheid, oprechtheid, openheid en energie, als zeer waardevol ervaren voor een samenwerking.

Enkele recensies:

“Ik heb de voordracht van Fiona ervaren als heel puur en authentiek. Uiteraard omdat ze dit verhaal deelt vanuit haar eigen ervaring, maar vooral door haar warme en open persoonlijkheid, waarbij ze absoluut niet op de stoel gaat zitten van ‘de ervaringsdeskundige’, maar met veel empathie terugkijkt op haar eigen leerproces en anderen daarin meeneemt en geruststelt. Een aanrader als je het idee hebt dat je op wat voor manier dan ook met een burn out te maken hebt (gehad).”

Bas Dreef, Rotterdam, Ocaminho

“Het bijzondere en persoonlijke verhaal van een vrouw die getroffen werd door een burn out. Hoe zij een topbaan bekleedde bij een bank, wat haar overkwam en hoe zij de weg terug vond.
Een inspirerend relaas en vooral ook een waarschuwing voor iedereen die deel uitmaakt van deze stressvolle jachtige maatschappij waarin we leven. De avond bood ruimte voor de belangstellenden vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen. Fiona is een charmante en boeiende persoonlijkheid met een missie in het leven.
Veel meer bedrijven, instellingen en organisaties die hart hebben voor het welzijn van hun medewerkers zouden een dergelijke bijeenkomst moeten houden.”

Jan Willem d’Haans, Den Haag, Driehoek Makelaardij

“De lezing van Fiona gaf me kippenvel, want ze spreekt recht vanuit haar hart. Ze heeft me geraakt met haar woorden en is daardoor een inspirator voor anderen. Ik zal iedereen deze lezing aanraden die meer wil weten over burn out en hoe je het kunt voorkomen.”

Sandra Misran, Leiden, 365 Dagen Gezond