there are cheap hair weave bundles, hair closure and frontal, quality human hair extensions and wigs which will satisfy your needs.

Voelt het goed? Doe het dan. Voelt het niet goed? Doe het niet

– Lisa

Over Lisa

 

Lisa Portengen is spreker, schrijver en sprekerscoach.

Geboren in Amsterdam en studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst. 8 jaar lang had zij haar eigen evenementenbureau. Ze werkte jaren mee met het (nieuwe denken) initiatief ‘Durftevragen’. Tussendoor bleef ze acteren en speelde in series, films en tv commercials.

Van 2009 tot februari 2017 was zij de oprichtster van de lifestyle Smart&Sexy. Jarenlang heeft zij haar missie ‘vrouwen laten ervaren wie ze werkelijk zijn’ naar buiten gebracht via vele lezingen.  Wie is Lisa en wat doet ze NU? 

Interview

Vertel eens iets over jouw jeugd?

Ik ben geboren in Amsterdam. Samen met mijn tweelingbroer Jeroen. Mijn ouders zijn Frans en Danielle. Zoals veel Amsterdammers verhuisden we rond mijn tiende jaar naar Almere. Ik denk dat wij de eerste inwoners van Almere-stad waren. Alles was zand. Wel stoer spelen in ‘de bouw’ en ‘achter de bergen’ (het spoor). Mijn middelbare school was heel leuk want mijn gymleraren waren cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop. We maakten veel cabaret en musicals op school. Almere vond ik verder niet zo leuk, dus toen ik ging studeren aan de Academie voor Kleinkunst ging ik meteen weer in Amsterdam wonen! Back home…

Hoe was de studie op de Kleinkunstacademie?

Geweldig! Wat een bijzondere opleiding is dit tot allround podiumkunstenaar. Tussen 4 veilige muren mocht ik met de beste docenten uit binnen- en buitenland vier jaar lang op onderzoek uit. Mijn persoonlijkheid kreeg daar vorm, ik leerde techniek en werd mij bewuster van mijn geloofwaardigheid én ik ontwikkelde mijn smaak.

Waar kunnen wij je op tv zien?

In de loop der jaren ben ik best wel veel op tv geweest, maar nooit in een vaste grote rol. Af en toe een bijrol in series en films, ik speelde een wat langere bijrol in GTST en je kunt mij af en toe zien in tv commercials. Ik doe wat op mijn pad komt, ik heb ook al veel grotere rollen afgeslagen omdat ik het echt leuker vind om te ondernemen en om sprekerscoach te zijn. 

Wat zijn de highlights uit jouw leven?

Goh. Best wel veel. Voor mij dan he? Ik heb meegedaan met Expeditie Robinson. Dat was nogal een ervaring, 3,5 week zonder eten op een onbewoond eiland. En ik was een paar jaar ‘verslaafd’ aan salsadansen en ik ging naar buitenlandse congressen om heel goed te leren dansen. Mijn studie aan de Kleinkunstacademie was 1 grote highlight en natuurlijk de première van mijn Smart&Sexy theatershow. Het schrijven van mijn boek ‘Het regent geluk’ en natuurlijk de geboorte van mijn zoontje Kai. 

Wat heb jij met Smart&Sexy bereikt? 

Mijn missie met Smart&Sexy was om mezelf, en andere vrouwen bewuster te maken van hun potentieel. We kunnen veel meer dan dat we denken! Ik ben zo blij en dankbaar met de honderdduizenden vrouwen die ik heb mogen inspireren. Via lezingen, workshops, theatertour, challenges en online met mijn blogs en video’s. Door deze inspiratie hebben vrouwen stappen gezet in hun leven naar zichzelf toen. Meer en meer kiezen we voor liefde in plaats van angst. En dat is precies de bedoeling. We mogen kiezen voor de liefde. 

Haal je plezier uit de Smart&Sexy lezing en jouw rol als sprekerscoach?

Jazeker! Ik sta graag op het podium en ik ben er nog lang niet op uitgekeken. De vrouwen in de zaal gelukkig ook niet. Het leuke aan het geven van een lezing is dat ik een hele mooie combinatie kan maken tussen inspireren, vermaken en verbinden. Het is een theatrale lezing. Met liedjes en grapjes en veel interactie met het publiek. Ik kan wat ik geleerd heb op de Kleinkunstacademie hier in kwijt. En dat is fijn. Dat alles zo samen komt. Zo leren vrouwen veel van mijn lezingen maar is het ook nog eens leuk om naar te kijken. Theater is zo’n mooi uitgangspunt om iets over te brengen! Mijn enthousiasme voor mijn rol als sprekerscoach is overal te zien op deze site. Naast dat het fantastisch is om iemand persoonlijk te regisseren is het mooiste nog, dat ik met mijn team echt dromen laat uitkomen. Ik kan al mijn ervaring wat ik heb geleerd met het doen van al die lezingen, wat ik heb geleerd op de kleinkunst en heb geleerd bij mijn eventbureau nu samen brengen.   

Jij en ik gaan een lezing ontwikkelen die bij jou past. Veel meer dan een mooie presentatie. Een lezing die jij met trots kan verkopen of die kan helpen bij de promotie van jouw bedrijf of missie. Lees verder en kom in contact met mij. Want ik vind het leuk om mee te denken aan jouw lezing. Dat doe ik vrijblijvend. Pas als we samen een klik hebben en besluiten te gaan samenwerken dan gaan we pas echt van start.


Dit zijn wij op vakantie in Spanje.

Tijd om op te laden ideeën op te doen met het hele gezin. Vooral leuk dat de mannen echt tijd voor elkaar maken en dat onze zoon Kai reuze sprongen maakt in zijn ontwikkeling als we met elkaar zijn in een andere omgeving.

Het Team

Lisa is spreker, schrijfster van ‘Het regent geluk’ en sprekerscoach. Na haar studie aan de academie voor Kleinkunst had ze 8 jaar lang haar eigen evenementenbureau en was ze de afgelopen 8 jaar fulltime spreker en oprichtster van lifestyle Smart&Sexy wat nu Lisaportengen.nl heet. Lisa richt zich vooral op het spreken én op haar rol als sprekerscoach.

Karel is de zakenpartner van Lisa. De afgelopen jaren in het bedrijf Smart&Sexy en Lisaportengen.nl maar tegenwoordig ook in andere businesses. Specialiteiten: Strategy, Community building, E-mail marketing, Marketing Automation, Video marketing en Social Media marketing. Stuur ons een e-mail als ook jij, net als Lisa, je totale marketing wilt uitbesteden.

Marlou is onze Spreker Succes Manager. Zij helpt onze deelnemers door de trajecten om succesvolle sprekers te worden. Na haar studies Fashion & Branding en Communicatiewetenschap volgde zij nog een opleiding tot professional trainer en een opleiding tot professional coach. Ze werkt vaker samen met bekende motivational speakers en geeft ook trainingen op het gebied van: personal branding, persoonlijke ontwikkeling – groei en -leiderschap.

Recente blogs van Lisa

De 7 Tips om je Lezing een goede boost te geven

De 7 Tips om je Lezing een goede boost te geven

De 7 Tips om je Lezing een goede boost te geven Jij hebt een prachtige lezing of wilt deze lezing gaan maken. Hoe kan je ervoor zorgen dat de energie in de zaal hoog blijft wanneer je presenteert? Dat mensen hun aandacht erbij houden als jij vertelt? Dat jouw lezing...

Lees meer
Spreker worden – dit zijn de 8 succesfactoren

Spreker worden – dit zijn de 8 succesfactoren

1. Verlangen en Plezier in openbaar spreken. Dit is de belangrijkste van allemaal! Voel jij een innerlijk diep verlangen om spreker te worden en heb je plezier in spreken voor mensen? Zie jij jezelf al helemaal op een podium staan? Zelfs wanneer je net ruzie hebt...

Lees meer
Individuele Presentatietraining met Christine Bender

Individuele Presentatietraining met Christine Bender

Christine Bender is een succesvolle coach die graag een inspirerende lezing wilde maken. In dit interview deelt zij hoe ze het heeft ervaren om met Lisa een lezing te maken, wat ze heeft geleerd, waar haar lezing over gaat en wat het haar heeft gebracht.

Lees meer