there are cheap hair weave bundles, hair closure and frontal, quality human hair extensions and wigs which will satisfy your needs.

Ben jij al (beginnend) spreker
of gewoon klaar om jouw verhaal te gaan doen? 

Maak met mij JOUW lezing

Samen gaan wij een lezing ontwikkelen die jij commercieel kan gaan inzetten. Ik regisseer jou naar een lezing die jij met plezier kan geven en verkopen. Wat is jouw verhaal en wat zijn jouw ambities? Ben jij al trainer of ondernemer, (beginnend) spreker of gewoon klaar voor deze stap? Laat het mij weten en ik kijk samen met jou of dit traject voor jou geschikt is. 

Binnen 3 weken een professionele lezing

Hoe gaan we van start:

 

In dit traject ga ik samen met jou JOUW LEZING ontwikkelen. Ik help je met je verhaal, de vorm en de inhoud. Ik geef je het vertrouwen, de kracht en ik adviseer je in pricing, verkoop en doelgroep. Ik ben jouw regisseur. Na afloop van dit traject en mijn regie heb jij een lezing die je commercieel kan gaan inzetten.  Want hoe leuk zou het zijn als ook jij kunt gaan bijverdienen (of meer) en tegelijkertijd jouw verhaal kan vertellen voor een groot publiek, makkelijk nieuwe volgers krijgt op social media en de inschrijvingen voor je nieuwsbrief blijven komen met honderden tegelijkertijd?

‘The most precious things in speech are the pauses’

-Sir Ralph Richardson

Het traject “Maak met mij jouw lezing”

Wij maken samen een lezing die jij met plezier en vertrouwen kan geven en die goed te verkopen is. Dit krijg je allemaal:

N
Kennismakingsgesprek
N
Haalbaarheidscan: Wat zijn jouw doelstellingen en zijn die haalbaar?
N
Twee Maaksessies
N
Huiswerkopdrachten
N
Een script van jouw lezing
N
Presentatietraining en regiedag
N

E-book “hoe wordt je succesvol spreker”

N
Tips: Hoe zorg je dat je vaak geboekt wordt?
N

Tips: Hoe zorg je er voor dat mensen je lezing gaan doorvertellen?

N
Tips: Hoe zorg je dat jouw verhaal onvergetelijk wordt?

Hoe werkt het:

Kennismakingsgesprek

Dit is een vrijblijvend telefonische gesprek om te kijken of jouw lezing potentie heeft en of wij een klik hebben.
Misschien ken je mij al of heb je van mij gehoord. Ik denk hoe dan ook heel graag met je mee. Jij vertelt jouw verhaal. Jouw verlangens. En ik geef een eerlijk advies.
Dit gesprek is al de moeite waard, dat beloof ik je.

De dag zelf

Op een fijne locatie in Amsterdam, ga ik met jou en maximaal drie anderen (beginnende) sprekers aan de slag. Ik regisseer je in 2 delen, in de ochtend en in de middag en tussendoor ga jij aan het schrijven en/of blijf je bij de andere deelnemers kijken om nog meer inspiratie op te doen.

Twee Maaksessies

Tijdens deze twee gesprekken hoef jij eigenlijk niets te doen. Ik ga het namelijk uit jou halen. Ik stel vragen, jij vertelt. Ik tune in en de magie begint. Aan het einde van deze fase staat de opbouw van jouw script. Daarna ga jij, dit script verder uitschrijven. Research doen, nadenken, het verder uitwerken. Maar dat zal je graag doen, want er is nu zoveel duidelijk dat het leuk is! 

 

“Sprekers succes” programma tot succesvol spreker

Je ontvangt na de live dag “Sprekers succes” online programma. Dit is een uitgebreide handleiding tot sprekerssucces + onderzoek welk sprekersbureau past bij jou + perslijst + beste learnings van 7 jaar actief verkopen. Inclusief een online motivatie- en stappenplan programma om je te helpen jouw lezing ook daadwerkelijk te gaan verkopen!

Zo ziet de dag dat wij gaan samenwerken er uit.

Na onze maaksessies heb jij een goede opbouw voor je script. Op de live dag gaan we verder in op jouw lezing. Maar we zorgen ook voor een knallende opening, dat jouw lezing de juiste overgangen heeft, het ritme fijn is voor de toehoorders, je houding open.. Eigenlijk te veel om op te noemen. Bekijk de video en download “21 tips om je lezing te verkopen“.

De deelnemers?

Trainers, coaches, schrijvers, deskundigen, journalisten, acteurs. Er doen geweldige vrouwen mee aan dit traject. Mannen zijn ook heel welkom, alleen bestaat mijn netwerk uit duizenden vrouwen waardoor de zomereditie in een paar weken was uitverkocht door vrouwen. Kijk maar naar de diversiteit van de deelnemers van één van de groepjes deze zomer.

Ik heb gewerkt voor sprekers aangesloten bij o.a.:

Ben jij al een ervaren spreker?
Dan is dit filmpje voor jou

Hélène Oosterhuis is zo vaak gevraagd spreker dat ze
op de website van Speakers Academy, naast onze
voormalige minster-president staat.

Ze was op zoek naar een compleet nieuwe lezing.
Bekijk hier, hoe wij samen als een raket haar nieuwe (inhoudelijke en tegelijkertijd prachtige) lezing maakten.

Ben je een beginnend spreker?
Dan is dit filmpje voor jou

Katinka maakte van een Powerpoint presentatie, een professionele lezing. Ze voelt dat vaker lezingen geven een pad is wat ze in wilt slaan.

Hij komt er aan… Katinka met haar nieuwe lezing:
“Wat paarden ons mensen komen vertellen”.

‘They may forget what you said, but they will never forget how you made them feel’ –

Carl w. Beuchner

Wil je in contact komen met mij? Vul je gegevens in en bespreek je concept met mij

Zichtbaar zijn en blijven

Naast een inhoudelijk goede lezing, maken we je verhaal onderscheidend en makkelijk “doorvertelbaar”.

Wat zijn de voordelen van het geven van een lezing voor jouw (toekomstige) klanten? Wat gebeurt er als (tien-)duizenden mensen jouw missie horen, voelen en doorvertellen?

Echte fans krijgen

Als mensen bij jou in de zaal geraakt worden door jouw verhaal en jou echt leren kennen, dan is het daarna zo veel makkelijker om met hun een blijvende relatie op te bouwen. Natuurlijk staat jouw lezing op zich en wordt jij betaald voor jouw optreden, maar daarna mag jij het publiek zeker in jouw netwerk introduceren.

Waarom ben ik jouw regisseur?

Ik ben afgestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam.  De school waar veel bekende artiesten en acteurs vandaan komen. Acda & de Munnik, Kasper van Kooten, Carice van Houten. Samen met hen en vele anderen heb ik geleerd hoe je mensen echt raakt in hun hart en wat wel en niet werkt op het toneel.
Vanaf 2000 heb ik 8 jaar een eigen evenementenbureau gehad, waar ik veel grote bedrijfsevents regisseerde voor o.a. NUON en Delta Lloyd.
De afgelopen 7 jaar ben ik fulltime spreker. In deze periode ben ik één van de meest gevraagde vrouwelijke sprekers van Nederland geworden. En dit is uitgegroeid tot een theatershow die door MOJO impresariaat in meer dan 40 theaters is verkocht. Bekijk hier de première video: https://www.youtube.com/watch?v=duJ-RZQE1vU

Als meest gevraagde spreker voor vrouwennetwerken kom ik vaak in de media

✓ Zoveel verdienen sprekers:

 

Als professioneel spreker verdien je tussen de €1000-5000 per lezing (van 1 tot 2 uur).

Meer informatie over de prijs van werken in een groepje met maximaal 3 andere deelnemers.

Meer informatie over jouw investering voor 1 op 1 werken met mij.

Na een paar maanden

spraken we deze deelnemers opnieuw

– “Opdrachten uit de meest onverwachte hoeken” –

Loes brengt haar oprechte verhaal naar buiten toe en krijgt daardoor opdrachten uit de meest onverwachte hoeken. Wat een voorbeeld!
Ze wordt nu geboekt door bijv. zorginstellingen, trainingsinstellingen en farmaceutische bedrijven.

– “12x meer vragen voor je lezing
en vaker geboekt worden” –

Sommige deelnemers van “maak met mij jouw lezing” gaven in het verleden al wel eens lezingen. Maar durfde daar toen nog geen commerciële prijzen voor te vragen. Na het traject met mij durven ze dat wel. Jeanette Welp legt uit hoe ze 12x meer is gaan vragen voor haar lezing en daardoor ook veel vaker wordt geboekt.

– “Een lezing waar zelfs televisie op af komt.” –

“Ik heb de smaak wel te pakken”. De voorstellingen van Elise Verheul leveren haar veel publiek en potentiele klanten op. Ook geeft het haar een echte kick en merkt ze hoe snel haar comfortzone groter wordt. Ze staat nu met heel veel gemak op het podium, spreekt op beurzen, in theaters en nog veel meer plekken. Bovendien organiseert ze ook haar eigen events.

– “Op een podium waar ook de Dalai Lama spreekt en nog veel meer” –

Janne is internationaal spreker en was eventjes in Nederland.
Janne gaf al fantastische lezingen en samen hebben we de lezing nog beter gemaakt.
Dat is fijn want ze wordt inmiddels gevraagd op events waar 2000 bezoekers in de zaal zitten.

Bekijk mijn Smart&Sexy lezing

Kies een leraar die bij jou past, iemand die zelf ook regelmatig op het podium staat, iemand die niet alleen inhoudelijk meedenkt over je lezing maar zeker ook een goed beeld heeft over welke concepten nu haalbaar zijn of niet. En juist omdat ik vaak optreed, weet ik wat er speelt bij evenementen organisaties. Waar jouw concept een goede kans van slagen heeft of juist niet.

Je kan mij altijd een mail sturen met je concept:

” lisa@lisaportengen.nl ”. Ik denk graag met je mee.

Hier laat ik een stukje zien van mijn eigen Smart&Sexy lezing.

Voor de mannen op deze site

Als man ben je meer dan welkom om deel te nemen aan het traject. Leuk! Mannen energie! Mijn netwerk bestaat nu eenmaal uit heel veel vrouwen, omdat ik zoveel bij vrouwennetwerken heb opgetreden.  Dus ben je een man met een goed concept en boodschap? Laat het mij weten en misschien maken wij er wel de beste lezing van die jij ooit kunt geven.

Wat heeft ‘spreker zijn’ mij gebracht?

Naast heel veel mooie betaalde opdrachten en de geweldige energie van op het toneel staan voor een groep met mijn eigen boodschap? Dit:

 • Ik heb een heel groot netwerk opgebouwd
 • Ik heb een boek geschreven ‘Het regent geluk’ dat nu in de vierde druk gaat
 • Ik ben op theatertour gegaan langs 40 schouwburgen en theaterzalen
 • Er zijn 1000en van mijn online programma’s verkocht aan vrouwen die ooit bij mij in de zaal zaten
 • Ik word vaak gevraagd als dagvoorzitter nadat mensen mij hebben zien spreken.
 • Mijn eigen workshops en events lopen goed omdat mensen graag naar mij toe komen

Er zitten maximaal 4 deelnemers in een groep!

Jij én nog 3 andere inspirerende sprekers.

Wanneer kom jij in aanmerking voor dit traject? Bijvoorbeeld:

 • Als jij een goede zakelijke presentatie/lezing wilt maken
 • Als jij jouw persoonlijke verhaal in een theaterlezing wilt verwerken
 • Als jij geld wilt verdienen met jouw lezing
 • Als jij een openingsspeech wilt maken voor jouw eigen event
 • Als jij jouw boekpresentatie wilt voorbereiden
 • Als jij trainer of coach bent en jouw materiaal tot een lezing wilt maken
 • Als jij deskundige bent en jouw informatie aantrekkelijk wilt delen

(Je kunt er ook voor kiezen om 1 op 1 met mij te werken.)

BONUS bij het traject: 8-weekse e-course:
“Hoe word ik een succesvol spreker”

Met o.a.:

$
Welke 5 sales inzichten maakte mij tot fulltime spreker.

$
DO’s/ DONT’s voor interactie met de zaal.

$

Voorbeeld van een standaardcontract voor jouw toekomstige opdrachtgevers om direct mee aan de slag te kunnen.

$
Hoe omschrijf je jouw lezing zo, dat je opkomst maximaal is.

$
Wat check ik als eerst bij aankomst op locatie.

$

Hoe ontvang je e-mailadressen van de bezoekers van je lezing en zo zorg je ervoor dat ze niet kunnen wachten op jouw eerste e-mails.

$
Plus prijsstelling, lengte van je lezing, wat trek je aan, etc.

$

Mijn perslijst

$

Uitgebreide video cursus met alle learnings hoe ik meest gevraagde spreekster voor mijn doelgroep ben geworden. Inclusief uitleg over Facebook marketing en LinkedIn marketing.

Mijn theatershow langs grote zalen

Ik kan jou introduceren bij mijn netwerk

Een aantal sprekers die ik regisseer beveel ik graag warm aan bij mijn enorme netwerk en mijn eigen opdrachtgevers. 

Ik was onder andere spreker bij:

Rabobank
ING
Crystal clear
TLC
NN
Accenture
Ernst and young
NS
WOMANinc
ROC
PWC
ROTARY
ZIGGO
Logica
KNMI
delta
hva
heineken
EO
Discovery
Crystal
Celgelec

Locatie: We werken tijdens de live dag op een zeer inspirerende en fijne locatie in Amsterdam of Haarlem

Veel gestelde vragen

Is het traject aftrekbaar van de belasting?

Als je een bedrijf in Nederland of België hebt kan je de kosten aftrekken van de belasting. Het is een investering in je bedrijf. Als je nog geen bedrijf bent begonnen, maar dat wel van plan bent, dan kun je deze investering ook terug krijgen van de belasting nog voordat je bent ingeschreven bij de KvK. Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar de Belastingdienst.

Waar sta ik precies als ik het traject heb gedaan?

Als je het traject hebt gedaan, dan heb je een lezing die klaar is om professioneel en commercieel in te zetten. En dan heb jij ook het vertrouwen dat je het kan. Sommige deelnemers vinden het fijn om eerst nog één of meerdere keren voor een kleinere groep op te treden, dit is afhankelijk van de ervaring die je zelf al hebt. Bij het kennismakingsgesprek kijken we of je doelen haalbaar zijn. Mijn doel is dat iedereen betaald kan spreken na het volgen van het traject. En tot nu toe, onder de eerste 80 deelnemers heb ik niemand gehad die het daar niet mee eens is.

Moet ik al ervaring hebben?

Als je een grote angst hebt om op het podium te staan dan adviseer ik je (nog) niet om spreker te worden. Wanneer je al aardig over die angst heen kunt stappen, in zo verre dat je weleens een presentatie geeft of hebt gegeven, en na afloop de kick toch wel heel fijn vondt… Dan zou ik zeker verder kijken. Natuurlijk werkt het goed als je al trainer bent of als je al workshops geeft, maar als jouw missie én motivatie goed is, dan komt het helemaal goed. Ik regisseer jou naar een ongekend resultaat.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Als je besluit mee te doen, dan betaal je het eerste deel als er een datum is gepland voor jouw live dag. Het tweede deel betaal je voorafgaand aan de eerste Maaksessie waarin we jouw lezing gaan maken. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Samen moeten we een klik hebben, ik werk niet met iedereen. Ik werk alleen met mensen waarvan ik denk dat er echt potentie in zit om spreker te worden. Rechtsboven op deze pagina onder “Prijs” staat meer info.

Ik ben al trainer en ik spreek al wel eens. heb ik dan wat aan het Traject?

Als je al optreedt is de kans groot dat je blinde vlekken hebt. Of, dat jij nog niet weet dat er nog veel meer in jou zit. Dan kan ik je zeker verder helpen. Maar misschien is je lezing al zo goed dat het niet nodig is. Laten we eens contact hebben om te kijken of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dat komen we daar samen wel achter. Stuur mij een berichtje, dan bespreken we het even.

Er is al iemand in de branche met een vergelijkbare lezing. Heeft het dan nog nut?

Het is juist de kracht van een goede lezing om je eigen verhaal er van te maken. Het gaat om jou als verteller. Ik zou mij helemaal niks aantrekken van iemand anders. Laten we samen kijken naar jouw beste invalshoek. Naar jouw verhaal. Je mag mij best uitdagen in een kennismakingsgesprek. Om te kijken of we daar wel of niet uit kunnen komen. Dit vind ik juist leuk! Hopelijk lukt het om wat tofs te bedenken. Want jij mag stralen en jij mag jouw dromen een kans geven.

Ik heb hulp nodig bij zowel het opschrijven van mijn verhaal als de presentatie, kan je mij helpen met alle twee?

Samen bedenken we de insteek van je verhaal. Na de eerste kennismaking, besluiten we of we een klik hebben.
Als we samen besluiten verder te gaan, doen we twee Maaksessies. Na de maaksessies, heb jij een goed eerste script, met een sterke opbouw en duidelijke onderdelen. Dit mag jij zelf uitwerken, dat is echt al zoveel makkelijker omdat het concreet is wat jou te doen staat. Tijdens de live dag gaan we met dit script aan de slag. Ik regisseer jou en jouw script en we werken ook aan jouw manier van presenteren.  Tijdens de live dag is er tussen de regiemomenten door ook tijd om nog verder te schrijven. Alle deelnemers aan dit traject zijn na afloop van de live dag klaar. Dus we doen dat wat nodig is samen!

Ervaringen van het traject “maak met mij jou lezing”.

‘’Ik had nog nooit op zo’n groot podium gestaan. En toch voel ik me daar thuis, dankzij alle tips van Lisa.’’
- Corine van Zoelen

https://deyogabusinesscoach.nl/

‘’Lisa heeft voor mij de brug gebouwd tussen “willen” en het daadwerkelijk gaan doen!’’ –
- Janke Verhagen

http://jankeverhagen.nl/

‘’Lisa ziet ontzettend snel verbanden en haalt er inspirerende ideeën bij om de lezing nog meer tot iemands verbeelding te laten spreken.’’
- Judith Nieuwpoort

https://www.judithnieuwpoort.nl/

‘’Lisa is betrokken en wil als geen ander dat haar project slaagt en haar cursisten daadwerkelijk de lezing gaan geven. Daar doet ze alles voor.’’
- Willeke Schilder

https://www.natuurlijkmetwilleke.nl/

‘’Alles valt ineens op z’n plaats. Het is echt een aftrap van wat ik hierna ga doen.’’
- Jeannette Welp

https://jeannettewelp.nl/

‘’Het allerfijnste aan Lisa is dat zij jouw lezing werkelijk laat voordragen. Ze geeft aanwijzingen hoe je presenteert. Wanneer het belangrijk is om stil te vallen of juist extra energie te geven.’’
– Lyanne Vos

www.lyannevos.nl

‘’Mijn lezing is levendiger geworden door de tips van Lisa.’’
– Janet van Dijk

https://janetvandijk.nl/

‘’De passie én de energie van Lisa helpt je om over je bescheidenheid heen te stappen en te gaan vliegen.‘’
- Pauline de Wilde

www.paulinedewilde.com

Ik wil je nog zeggen dat alles beter gaat sinds we samen hebben gewerkt. Zoveel meer zelfvertrouwen. Ik was niet eens nerveus gisteravond… alleen maar heel veel zin. Ik denk nog heel vaak ‘dank je Lisa..’ met een smile. Zoveel impact heeft je regie..echt niet te onderschatten..? Fijne dag!
door Jeannette Welp

Gisteren mijn proeflezing gedaan en nou, er was niks ‘proef’ aan. Hij ging als een tierelier, het was zoooo tof! Het kleine beetje spanning dat ik had was na de eerste scene meteen verdwenen. En ik kon echt relaxed op het podium staan en er werd heel veel gelachen.
door Loes Heijmans

Wil je in contact komen met mij? Vul je email in en bespreek je concept met mij